Kaikkeus tunsi suurta rakkautta Rakkautta kohtaan ja se kertoi Rakkaudelle, että se ja kaikki muutkin saavat uuden mahdollisuuden. Jokainen saa aina uuden mahdollisuuden, aina uuden kokemuksen, niin kauan kuin haluaa, niin kauan kun kaikki kokemusmahdollisuudet on läpikäyty.

Se kertoi Rakkaudelle, että jokaikinen hetki Rakkaus saa valita Kaikkeuden varastoista mitä ikinä haluaa. Jokainen Rakkauden toive tullaan täyttämään, aina, ilman mitään poikkeusta. Rakkauden ei tarvitse koskaan tehdä mitään muuta kuin kuunnella sydäntään ja valita. Vain tämä, mitään muuta Rakkauden ei tarvitse tehdä, koskaan.

 

Hyvin yksinkertainen ohje, eikö totta?

 

Rakkaudesta tämä kuulosti upealta. Sen mielestä tämä oli paljon parempi kuin se sopimus, jonka se oli aikoinaan tehnyt Muutoksen kanssa. Se pohti Kaikkeuden antamaa lupausta siitä, että sen ei tarvinnut tehdä muuta kuin kuunnella sydäntään ja valita, eikä se löytänyt mitään vikaa tuosta lupauksesta. Sen sydän lauloi onnesta ja Rakkaus oli varma, että kaikki tulisi olemaan helppoa tuosta eteenpäin.

 

Niinpä niin...

 

Rakkaus kysyi Kaikkeudelta mitä sen tarvitsisi tehdä, jotta se saisi uuden mahdollisuuden? Kaikkeus sanoi, että Rakkauden on kuoltava eli siirryttävä pois tämänhetkisestä kokemuksestaan ja valittava itselleen uusi keho, uudet kokemukset ja tunteet koettavaksi. Se saa mukaansa muistoja edellisistä kokemuksista, mutta ei liikaa, jotta se voi kokea uuden kokemuksensa kuin puhtaalta pöydältä.

Rakkaudesta tämä kuulosti hyvältä suunnitelmalta ja se antoi itsensä kuolla, siirtyä tilaan jossa se voi valita itselleen uuden kokemuksen. Se kuulosti hauskalta!

 

Ja usko tai älä, sinulla on joka kerran ollut hauskaa, kun olet suunnitellut uutta kokemustasi, kun olet valinnut itsellesi uutta kehoa, vaihtanut mieltymyksiäsi, vaihtanut asuinpaikkaasi, ihonväriäsi, perhettäsi. Vapaa valinta on sinusta huippujuttu -ainakin silloin kun olet verhon tuolla puolella. Kehokokemuksessasi et aina ole siitä samaa mieltä.

 

Ei olevaisuuden tilassa, ajattomuudessa Kaikkeuden luona Rakkaus lepäsi ja virkistäytyi. Se huuhteli itsestään menneen kokemuksen tunteet ja ajatukset, tarkasteli mitä olisi halunnut tehdä toisin, mitä olisi halunnut kokea toisin, mikä olisi voinut olla paremmin. Tässä tilassa ollessaan tuo kokemus näyttäytyi Rakkaudelle täydellisenä onnistuneena kokeiluna, vaikka se oli aikanaan tuottanut hänelle tuskaa ja ahdistusta ja saanut hänet pyytämään tätä uutta mahdollisuutta. Rakkaus ei malttanut odottaa, että pääsisi uudestaan kokemaan ja niin se alkoi tehdä valintoja uutta elämäänsä varten.