Aamuisin pienestä teltasta herätessään Zazamiel tervehti aurinkoa ja siunasi tulevan päivänsä ja kiitti siitä, että oli taas saanut uuden mahdollisuuden kertoa tapaamilleen henkilöille kaiken mitä tiesi.

Kun joku tuli hänen luokseen pyytämään apua, Zazamiel poltti nuotiolla tiettyjä kasveja, heilutti palavaa kasvinippua kyselijän kasvojen edessä, pyysi kyselijää sulkemaan silmänsä ja kertomaan mitä näki.

Joskus kysyjä näki heti mielessään ratamon lehden ja Zazamiel pyysi häntä hakemaan näkemänsä kasvin ja laittamaan sen suoraan rikottuna kipua tuottavan kohdan päälle.

Jos kyselijä taas näki värejä tai muiston jostain aiemmasta tapahtumasta, silloin Zazamiel kehotti kyselijää menemään kotiin ja pohtimaan kyseistä väriä tai tapahtumaa ja tulemaan seuraavana päivänä uudestaan. Tällöin kyselijä yleensä seuraavana päivänä sai kuvan jostain kasvista, joka auttaisi häntä tai saattoi aamulla herätessään huomata, että kipu tai tuska kysytystä asiasta oli poissa, koska tuo asia oli muistona tullut päivänvaloon ja se oli pohdinnoilla selvitetty.

Joskus kyselijä saattoi kertoa, että tunsi viiltävän, pakottavan tai tuikkaavan kivun jossain muussa kohtaa kehoa ja silloin Zazamiel keitti yrteistä teetä, jonka pyysi kyselijää juomaan ja taas tulemaan seuraavana päivänä uudestaan. Kehon kipu kertoo aina että jokin asia oli jo mennyt liian syvälle, ilman että siihen on kiinnitetty ajoissa huomiota ja kipu on kehon viimeinen keino tuoda asia tietoisuuteemme.

Joskus taas kyselijä ei nähnyt, tuntenut tai muistanut yhtään mitään. Tällöin Zazamiel tiesi, että tämä henkilö kieltää itseltään kaiken, tällainen henkilö on kadottanut yhteyden itseensä eikä usko ansaitsevansa mitään hyvää.

Valitettavasti tällainen ihminen myös yleensä oli sellainen, joka toivoi Zazamielin antavan hänelle jonkin taikayrtin, joka poistaisi hänen elämästä kaikki ongelmat, vastukset, hankaluudet ja ikävät ihmiset. Yrtin, joka silmänräpäyksessä muuttaisi kyselijän elämän ihmeelliseksi onnellisuudeksi ja onnistumisten sarjaksi.

Surullisena Zazamiel antoi tällöin kyselijälle mukaan yrttejä, joita tuli polttaa kotona tulessa päivittäin ja istua hengittämässä niiden tuoksua. Zazamiel kehoitti tekemään niin viikon ajan, joka aamu ja ilta. Yrttien oli tarkoitus avata tukahdutettuja muistoja, koska Zazamiel tiesi niiden kohtaamisen olevan ainoa keino parantua. Mutta suurin osa säikähti Zazamielin antamien yrttien voimaa ja murskasi ne pieniksi paloiksi ja hautasi ne syvälle maahan. Nämä ihmiset kertoivat kaikille, että Zazamiel oli yrittänyt tehdä heidät hulluiksi. Suurin osa ei uskonut tätä, olihan heistä monet saaneet apua, mutta aina oli joukossa myös niitä, jotka uskoivat.