Rakkaus jäi pohtimaan tuota mökkiretkellä kokemaansa tapahtumaa. Se muutti häntä syvästi.

Jotenkin hän osasi olla aidommin läsnä jokaisessa hetkessä.

Kun hän puhui muiden kanssa ja liikuttui jostakin kuulemastaan tai omasta sanomisestaan, hän antoi sen näkyä. Kun häntä suututti, hän tiedosti tuon tunteen, eikä pakottanut sitä piiloon. Hän ei suinkaan alkanut huutaa toisille tai purkaa kiukkuaan muihin, mutta hän salli myös nuo tunteet itselleen. Rakkaus löysi itsestään kyvyn asettaa rajat ja myös pitää niistä kiinni. Hän ei enää ollut se joka aina vain jousti, vaan lempeästi hän ilmoitti milloin joku asia ei hänelle sopinut. Ihmeellistä kyllä nyt hän uskalsi tarjota myös apuaan muille, koska tiesi osaavansa monet asiat todella hyvin. Nyt ei ollut enää aika pitää tietojaan ja taitojaan vakan alla, vaan jakaa ne muiden kanssa.

Rakkaus huomasi ajattelevansa entisiä miesystäviään. Niitä jotka olivat satuttaneet häntä, pettäneet hänet tai niitä jotka hän oli itse jättänyt. Aina suhteen loppuessa hän oli tuskalla repinyt itsestään irti rakkauden tunteet, piilottanut ne syvälle ja korvannut ne surulla, vihalla tai kiukulla. Mutta nyt hän ymmärsi, että hän sai edelleen rakastaa. Hän ymmärsi kuinka ison karhunpalveluksen hän oli itselleen tehnyt kieltämällä tunteensa. Rakastaminen on kaunista, miksi siis repiä se juuriltaan?

Rakkaus ymmärsi nyt, että hän saattoi edelleen ajatella näitä miehiä tuntien rakkautta. Ei niin, että hän roikkuisi heissä tai ylläpitäisi turhia haaveita yhteen palaamisesta, vaan yksinkertaisesti sallimalla itsensä tuntea edelleen rakkautta. Rakkaus tiesi, että vain tällä tavalla hän kutsuu yhä parempaa ja parempaa parisuhdetta luokseen. Näin hän on avoin rakkaudelle, avoin uudelle, sen sijaan, että uusi ehdokas joutuisi etsimään irtirevityn rakkauden rippeet, istuttamaan ne maahan ja vielä ylläpitämään ja hoivaamaan niitä Rakkauden puolesta. Eipä ole ihme, ettei kukaan ole jaksanut oikein alkaa tuohon hommaan, saati että olisi pysynyt pidempään Rakkauden rinnalla. Rakastamisen ei koskaan pidä olla työtä eikä sen tule olla vaivalloista, sillä se on tunne. Tunteitasi seuraten voit toki tehdä tekoja rakkauden eteen ja sen ylläpitämiseksi, mutta tärkeintä on olla rehellinen tunteilleen ja on seurattava niitä ehdottomalla varmuudella.

Rakkaus tiedosti, että ainoa vaihtoehto sille, että hänen elämänsä todella muuttuisi, on se, että tästä hetkestä eteenpäin hän sallii kaikki tunteensa itselleen. Hän päätti, että rakkaus saa olla hänessä ihan eri tavalla kuin koskaan ennen. Tasapainossa. Hän antoi itselleen luvan rakastaa ja ikävöidä ja samalla Rakkaus ymmärsi, että mikään ei koskaan ole hävinnyt häneltä. Ei mikään, sillä kaikki ON.

On aina ollut ja on aina oleva.

Sitä on virtauksessa eläminen, tätä on elossa oleminen, tätä on, kun jokainen solusi on auki ja loistaa. Tällöin kaikki on mahdollista, kaikki unelmasi toteutuvat ja vielä enemmänkin!

Vain salli kaikki tunteet itsellesi ja kuuntele mitä sydämesi kehottaa sinua tekemään ja sitten toimi niin.

Yksinkertaista eikö totta?